• 2651027829
  • tsiraki.marina@gmail.com
  • Στοά Ορφέα, κτίριο Α', 1ος Όροφος, Ιωάννινα

Home

Βιογραφικό Σημείωμα

Σε αυτή τη σελίδα μπορείτε να βρείτε λεπτομέρειες σχετικά με το βιογραφικό σημείωμα της Περιοδοντολόγου - Εμφυτευματολόγου Μαρίνας Τσιράκη που εδρεύει στα Ιωάννινα.

Σπουδές

• Γεννήθηκε στα Ιωάννινα το 1990.

• Το 2007 εισήχθη στην Οδοντιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, απ' όπου αποφοίτησε το 2012, μετά τη λήψη υποτροφιών, με βαθμό πτυχίου 8,12 (Λίαν Καλώς).

• Μετά από ένα χρόνο και αφού εργάστηκε ως γενική οδοντίατρος σε ιδιωτικό ιατρείο στη Θεσσσαλονίκη, το 2013 έγινε δεκτή στο τριετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα "Περιοδοντολογία και Βιολογία Εμφυτευμάτων" της Οδοντιατρικής Σχολής Α.Π.Θ.

• Το 2016 ολοκλήρωσε τη μεταπτυχιακή της διατριβή με τίτλο ΄΄Χειρουργική αντιμετώπιση περιεμφυτευματικών βλαβών με χρήση ακρορριζικά μετατοπιζόμενου κρημνού και κρημνού πρόσβασης σε συνδυασμό με τοπική εφαρμογή χλωρεξιδίνης. Μια κλινική συγκριτική μελέτη.΄΄ αποκτώντας έτσι τον μεταπτυχιακό τίτλο Ειδίκευσης στην Περιοδοντολογία με βαθμό 8,98 ('Αριστα).

• Το 2020 απέκτησε το πιστοποιητικό Laser Safety Course Certificate από το πανεπιστήμιο του Άαχεν (Aachen) της Γερμανίας.

• Το 2020 παρακολούθησε επιτυχώς σεμινάριο (Hands-on training) σχετικά με την ανύψωση ιγμορείων άντρων του συστήματος Versah.

Δημοσιεύσεις

• Δημοσίευση στο διεθνές περιοδικό Journal of Oral Health and Dental Management, Τόμος 14, 2015

http://bit.ly/2MDoKyT

• Δημοσίευση στα Περιοδοντολογικά Ανάλεκτα ,Τόμος 25, 2016

http://bit.ly/2ZsuXQ3

• Αναρτημένη ανακοίνωση (poster) στο 2ο Παγκόσμιο Συμπόσιο Αναγέννησης και Αισθητικής στην Περιοδοντολογία και Εμφυτευματολογία, (Βέρνη, 2016) με θέμα: ''Hard and soft tissue augmentation techniques for successful implant placement in the deficient anterior maxilla. A literature review and case series.''

• Ε-poster στο Europerio9, Amsterdam, 2018 με θέμα: ''Surgical treatment of peri-implantitis using apically repositioned flap versus access flap in conjuction with local application of chlorhexidine gel. A comparative clinical study.''

Επαγγελματικό προφίλ

• Είναι μέλος της Ελληνικής Περιοδοντολογικής Εταιρείας(ΕΠΕ), της Ευρωπαικής Ομοσπονδίας Πειροδοντολογίας (EFP) και του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων.

• Έχει συμμετάσχει σε σειρά Συνεδρίων και Σεμιναρίων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, έχει δημοσιεύσει μελέτες της σε ελληνικά καθώς και διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

• Έχει εργαστεί το 2013 σε ιατρείο της Θεσσαλονίκης και από το 2016 διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στο κέντρο των Ιωαννίνων ασχολούμενη αποκλειστικά με την ειδικότητα της Περιοδοντολογίας και Εμφυτευματολογίας.

Ερευνητική Δραστηριότητα

• Συνεργασία με το εργαστήριο Περιοδοντολογίας Α.Π.Θ. συμμετέχοντας σε κλινικά πρωτόκολλα που διεκπεραιώνονται στη Ματαπτυχιακή κλινική καθώς και ως μέλος ερευνητικής ομάδας στα πλαίσια κλινικής έρευνας με θέμα σύγχρονες προσεγγίσεις για την αντιμετώπιση των νόσων των περιεμφυτευματικών ιστών.

• Βοήθεια σε συγγραφικές κ ερευνητικές δραστηριότητες του Εργαστηρίου Περιοδοντολογίας και Βιολογίας Εμφυτευμάτων του Α.Π.Θ. όπως:

- http://bit.ly/2zow6O8

-http://bit.ly/2Pi8N3a

Εξωτερίκευση της δουλειάς μου

• Ομιλήτρια στην 25η Πανθεσσαλική Οδοντοστοματολογική Σύνοδο στις 27-29 Μαΐου 2016 συμμετέχοντας στο στρογγυλό τραπέζι Περιοδοντολογίας με θέμα: ''Όρια χειρουργικής και μη χειρουργικής θεραπείας του Περιοδοντίου. Σύγχρονες απόψεις και εφαρμογές. Νέες τεχνολογίες.''

• Ομιλήτρια στην Ημερίδα Περιοδοντολογίας στις 18 Ιουνίου 2016 με θέμα: “Περιεμφυτευματίτιδα: επιπολασμός, παθογενετικός μηχανισμός, θεραπευτικές προσεγγίσεις"

• Ομιλήτρια στο Ετήσιο Συνέδριο Στοματολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδας στις 1-3 Απριλίου 2017 συμμετέχοντας στο στρογγυλό τραπέζι Περιοδοντολογίας με θέμα: "Ορόσημα στη μη χειρουργική περιοδοντική θεραπεία. Ρόλος της φωτοδυναμικής των προβιοτικών και των LASER"

• Ομιλήτρια στο 37ο Πανελλήνιο Οδοντιατρικό Συνέδριο στις 19-21 Οκτωβρίου 2017 συμμετέχοντας στο στρογγυλό τραπέζι Περιοδοντολογίας με θέμα: “Τι επιτυγχάνουν οι νέες τεχνολογίες στη μη χειρουργική περιοδοντική θεραπεία; Ο ρόλος των laser, της φωτοδυναμικής και των προβιοτικών''

• Ομιλήτρια στο 38ο Πανελλήνιο Οδοντιατρικό Συνέδριο στις 18-20 Οκτωβρίου 2018 συμμετέχοντας στο στρογγυλό τραπέζι Περιοδοντολογίας με θέμα: ''Διευθέτηση περιοδοντικών ιστών - Παρουσίαση περιστατικών της Μεταπτυχιακής Κλινικής Περιοδοντολογίας Α.Π.Θ.''

Τι είναι ο Περιοδοντολόγος

Η επιστήμη του περιοδοντολόγου

Ο περιοδοντολόγος είναι ο οδοντίατρος που έχει εξειδικευθεί κατόπιν μεταπτυχιακής μετεκπαίδευσης με ζητήματα που αφορούν την υγεία των περιοδοντικών ιστών, δηλαδή των ιστών που περιβάλλουν το δόντι.

Ασχολείται επομένως με το κόκκαλο της γνάθου (φατνιακό οστούν), τα ούλα, την επιφάνεια της ρίζας του δοντιού (οστείνη) και το περιρρίζιο (ίνες που συνδέουν την επιφάνεια της ρίζας του δοντιού με το φατνίο του), τόσο σε επίπεδο πρόληψης, όσο και σε επίπεδο θεραπείας και αποκατάστασης νόσου (συντηρητική ή/και χειρουργική θεραπεία ουλίτιδας-περιοδοντίτιδας, αντιμετώπιση ενδοπεριοδοντικών προβλημάτων). Επίσης, ο εξειδικευμένος περιοδοντολόγος ασχολείται με την απόδοση ή αποκατάσταση της αισθητικής των περιοδοντικών ιστών ( αναπλάσεις σκληρών και μαλακών ιστών) καθώς και την εξειδικευμένη τοποθέτηση οδοντικών οστεοενσωματούμενων εμφυτευμάτων.

Τα τελευταία χρόνια μάλιστα αποτελεί στενό συνεργάτη άλλων ειδικοτήτων όπως οι καρδιολόγοι, διαβητολόγοι κ.ά. αφού έχει ανευρεθεί συσχέτιση των περιοδοντικών νοσημάτων με άλλα σοβαρά συστηματικά νοσήματα όπως ο σακχαρώδης διαβήτης. η αθηρωμάτωση αγγείων, η νεφρική ανεπάρκεια, χρόνια αναπνευστικά νοσήματα κ.ά.

Μάθετε περισσότερα

Πάνω από 5 έτη εξειδίκευσης

Πάνω από 1000 περιστατικά

Εξατομεικευμένη και Προηγμένη Θεραπεία

περιοδοντολόγος και εμφυτευματολόγος Μαρίνα Τσιράκη Ιωάννινα Άρτα