Η ΓΙΑΤΡΟΣ

Μαρίνα Τσιράκη Περιοδοντολόγος - Εμφυτευματολόγος DDS, MSc

Γεννήθηκε στα Ιωάννινα το 1990. Το 2007 εισήχθη στην Οδοντιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μέσω Πανελλαδικών εξετάσεων, απ’ όπου αποφοίτησε μετά τη λήψη υποτροφιών το 2012, με βαθμό πτυχίου 8,12 (Λίαν Καλώς). Μετά από ένα χρόνο και αφού εργάστηκε ως γενική οδοντίατρος σε ιδιωτικό ιατρείο στη Θεσσσαλονίκη το2013 έγινε δεκτή στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Περιοδοντολογίας και Βιολογίας Εμφυτευμάτων στην Οδοντιατρική Σχολή Α.Π.Θ. Το 2016 ολοκλήρωσε τη διπλωματική διατριβή της με τίτλο ΄΄Χειρουργική αντιμετώπιση περιεμφυτευματικών βλαβών με χρήση ακρορριζικά μετατοπιζόμενου κρημνού και κρημνού πρόσβασης σε συνδυασμό με τοπική εφαρμογή χλωρεξιδίνης. Μια κλινική συγκριτική μελέτη.΄΄ και απέκτησε τον μεταπτυχιακό τίτλο Ειδίκευσης στην Περιοδοντολογία με βαθμό “Άριστα” 8,98. Είναι μέλος της Ελληνικής Περιοδοντολογικής Εταιρείας(ΕΠΕ), της Ευρωπαικής Ομοσπονδίας Πειροδοντολογίας (EFP) και του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων. Έχει συμμετάσχει σε σειρά Συνεδρίων και Σεμιναρίων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, έχει δημοσιεύσει μελέτες της σε ελληνικά καθώς και διεθνή επιστημονικά περιοδικά . Από το 2016 διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στο κέντρο των Ιωαννίνων ασχολούμενη αποκλειστικά με την ειδικότητα της Περιοδοντολογίας και Εμφυτευματολογίας.

  • Συνεργασία με το εργαστήριο Περιοδοντολογίας Α.Π.Θ. συμμετέχοντας σε κλινικά πρωτόκολλα που διεκπεραιώνονται στη Ματαπτυχιακή κλινική καθώς και ως μέλος ερευνητικής ομάδας στα πλαίσια κλινικής έρευνας με θέμα σύγχρονες προσεγγίσεις για την αντιμετώπιση των νόσων των περιεμφυτευματικών ιστών.
  • Βοήθεια σε συγγραφικές κ ερευνητικές δραστηριότητες του Εργαστηρίου Περιοδοντολογίας και Βιολογίας Εμφυτευμάτων όπως:
  • Ομιλήτρια στην 25η Πανθεσσαλική Οδοντοστοματολογική Σύνοδο στις 27-29 Μαΐου 2016 συμμετέχοντας στο στρογγυλό τραπέζι Περιοδοντολογίας με θέμα: ”Όρια χειρουργικής και μη χειρουργικής θεραπείας του Περιοδοντίου. Σύγχρονες απόψεις και εφαρμογές. Νέες τεχνολογίες.”
  • Ομιλήτρια στην Ημερίδα Περιοδοντολογίας στις 18 Ιουνίου 2016 με θέμα: “Περιεμφυτευματίτιδα: επιπολασμός, παθογενετικός μηχανισμός, θεραπευτικές προσεγγίσεις».
  • Ομιλήτρια στο Ετήσιο Συνέδριο Στοματολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδας στις 1-3 Απριλίου 2017 συμμετέχοντας στο στρογγυλό τραπέζι Περιοδοντολογίας με θέμα: ”Ορόσημα στη μη χειρουργική περιοδοντική θεραπεία. Ρόλος της φωτοδυναμικής των προβιοτικών και των LASER”.
  • Ομιλήτρια στο 37ο Πανελλήνιο Οδοντιατρικό Συνέδριο στις 19-21 Οκτωβρίου 2017 συμμετέχοντας στο στρογγυλό τραπέζι Περιοδοντολογίας με θέμα: “Τι επιτυγχάνουν οι νέες τεχνολογίες στη μη χειρουργική περιοδοντική θεραπεία; Ο ρόλος των laser, της φωτοδυναμικής και των προβιοτικών”.
  • Ομιλήτρια στο 38ο Πανελλήνιο Οδοντιατρικό Συνέδριο στις 18-20 Οκτωβρίου 2018 συμμετέχοντας στο στρογγυλό τραπέζι Περιοδοντολογίας με θέμα: ”Διευθέτηση περιοδοντικών ιστών – Παρουσίαση περιστατικών της Μεταπτυχιακής Κλινικής Περιοδοντολογίας Α.Π.Θ.”